kehilangan*2008*


Guyzzz...entry nie bkn nak crite sedih2 okies..
but juz 2 flash back things dat happened in 2008
samada secara sedar or kurang sedar
But d fact is sedar x sedar 2008 buat aku rs byk sgt *kehilangan*


************************************************************************
First...

aku kehilangan my beloved arwah, grandfather a.k.a bpk tok pada bln July lepas….arwah meninggal di usia yg agak tua..86 to b exact…sgt2 sedih coz teringat kenangan wit arwah…aku n cousins2 yg notty slalu kcu2 arwah....ajak mkn ice-cream (bab ice-cream bpk tok x penah menolak oke), ajak round2 penang (ditemani penasihat, dodo yg kuat berjalan), sembang2…even arwah x brapa dgr act…n u kna byk bersabar coz arwah will keep asking d same questions again n again…biarpun hampir 20 kali in 30 minutes…kami cucu2 x penah merungut..in fact so cute tau), n d best part is bpk tok aku sgt hebat bab2 hiburan (of coz local industry…4 ur info..arwah plg x suka ‘Dajai’ (he used 2 call dat name) which is ‘Ajai’ act..n arwah so in luv wit Siti Nurhaliza (diala plg sopan, plg cantik..n semuala yg paling2…jgn saper2 kutuk Siti dpn dia oke)…
act d day b4 arwah nak ‘pergi’…ptg tu aku dah mcm dpt rase yg arwah nak pg…n aku blh ckp mcm nie kat c’ba smbil tnjuk gmbr arwah (yg di snap 2 weeks b4 arwah ‘pergi’)
“c’ba …aku x rasa bpk tok aku x akan ‘ada’ lebih lama….coz d last time aku jmpa dia tu..he totally looked different…x terurus…batuk2…..marah2…”
Then c’ba mrh aku coz ckp mcm tu…bukan niat nak minta bnda tu jadi…but my instinct says so..x sangka benar2 jadi….n plg sedih aku x sempat tgk arwah di saat2 akhir…even sewaktu arwah dikebumikan…hmmm…semoga arwah ditempatkan bersama2 org yang beriman..AMIN..
So 2009 aku dah kehilangan bpk tok….arwah la satu2nya datuk yg aku ada..since datuk side papa dah xda ms aku kecil lg…skrg yg tinggal cuma 2 mak tok je lagi…n I luv them very much!!! Aku doakan Allah pnjangkan umur mereka…

**********************************************************************
2nd...

Aku kehilangan relationship yg aku sgt jaga n syg…aku xkan comment lbh bout dis since u can read it at my earlier post….juz few things yg aku nak tambah…wlupun kehilangan nie x sma macam aku kehilangan arwah bpk tok…but pedih n sedihnya hampir sama…Kehilangan sgt terasa becoz………………sebelum nie dia yg slalu kejutkan aku bgn subuh (n sumtimes aku)…dia yg 1st akan say ‘morning’ pd aku….dia yg akan pgl aku ‘sayang’ setiap hari (yup everyday without failed)…diala diary aku (update schedule aku 4 d day…as well as him)…dia org pertama yg aku teringat n nak call bila bangun je dari tido…n dia jugakla orang terakhir yg aku nak dgr suara b4 aku tido….diala orang yg aku akan sakat n perli setiap hari (im sure gonna miz dat part coz gelak besar dia every time aku perli sgt comel)…dia la yang buatkan aku nak slalu turun s*** **a*…
dia la jugak yang buat aku nak belajar semua benda (termasuklah memasak n jd football fans...chelsea 2 be exact)….diala jd tempat ‘cubit’ n punching bag aku…diala tempat aku lepaskan geram n masalah….diala tempat aku bg nasihat2 yg kurang bernas (esp ms dia ada prob)….diala yg ajar aku pasal bussines (dr bisnes kereta smpila ke bisnes kontraktor)…..diala yang sentiasa ada dlm doa aku setiap hari…n byk lagila….terlalu byk bout ‘him’ yang aku akan rindu….
For 5 months aku dah diajar utk jd ‘pre-single’….jd sebelum kami break off, kami dah bersedia utk itu…biarla org nak kata apa pun…yg ptg aku dah buat yg d best utk relationship nie with no regrets…Aku mmg dah boleh terima dgn redha eventhough org2 sekeliling aku yg ‘panas’ dari diri aku sendiri…tp apa yg aku boleh cakap u guys mmg sgt memahami aku…..korang tau aku xkan tunjuk n cerita masalah n kesedihan pada sesiapa unless ada yg bertanya…mereka nampak aku steady je…tp kat dalam no one knows…….wlupun aku dah boleh terima keadaan aku mcm nie…but bolehke kenangan selama 2 tahun lebih hilang in just a week????????????

***********************************************************************
3rd...

Aku kehilangan rakan2 baik aku sorang demi sorang….Terlalu banyak kwn2 degree as well as geng2 masa zaman sekolah kat SMART yg telahpun kahwin n banyak yang dah kerja kat tempat lain...ada jgk yg further study...terlalu banyak nak list down kat sini...
But 2 u guys..wlupun kat mana korang ada..aku tetap akan ingat korang sampai mati k...Aku sentiasa hargai ’friendship’ kita....
Rindunya korang....huhuhu....nampaknya aku kna list down jgk sikit baru puas hati aku...hehhe..Aku rindu kau Faizatul, Shahiza, Syikin, Diana, Laura, Nadia, Hidayatul (geng2 SMART)...N not 2 forget ... Awin, Syikin, Mira, Faiz, Aza, Yana, Jebok, Arif...huhu..Wlu kat mana pun korang ada....jgnla lupakan aku...coz aku akan sentiasa ingat korang sampai aku mati....LUV u GUYS!!!

***********************************************************************
4th...

Aku kehilangan ’cousin2 sejiwa’ aku.....cousin2 yg bt bnda gila2...cousin2 yg sentiasa bergaya....cousin2 yg sentiasa ada ’girly-gal-talk’...cousin2 yg penah ada name group sendiri which is called ’Unicorn’...cousin2 yang sentiasa hang out kat mana2 Mall kat Penang...cousin2 yg rajin layan marathon DVD...cousin2 yg bila jumpa akan buat episod ’gosip chick flick’ sampai pagi...cousin2 yg buat biskut x cukup rasa time raya... cousin2 yang suka pergi ’nite market’...n byklaaa...owh i mis dat 2 h%$#*....yg pasti everyone bz dgn commitment masing2 since semua pun getting older...kehilangan sangat terasa bila masing2 dah ada yg punya...n semua pun bz dgn relationship masing2 sehinggakan terlupa yg kami masih ada ikatan saudara.....hmmm...miss u DODO.....PIJA.....ANN......CHUPA....wlupun org sekeliling kita ada yg gaduh2...tp kita ttp sama....aku sayang sgt korang!!!!! Korang jgn lupa kan aku wlupun aku dah xingle tau....Rindu korang....

************************************************************************

Review of ’kehilangan*2008’
Walaupun bnyk kehilangan terjadi pada aku tahun lepas....tapi aku tetap aku!!!!!! Nothing has changed me....klu ada pun perubahan, itu cuma perubahan positif yg aku wajib buat 2 improvise myself 2 be better n better in future years...Walau sedih macamana pun, yg hilang takkan datang semula dalam keadaan yang sama…so moral of dis..hargaila masa bersama tu sebaik-baiknya....jangan sampai bila orang yang kita sayang hilang di depan mata, kita baru akan menyesal dan merindui saat2 bersama mereka....

************************************************************************

4 comments:

Anonymous said...

sapa kata nampak ang steady...nampk muka n mata ang pun tau ang tgah sedih...huhuuhuuhu...aku pun sedih...huhuuhu.sapa yg rapat ngn ang taula bl ada something happen muka ang mcm mn...muka xle cover beb..huhhu

Anonymous said...

xpe...sume org ada story sndri kan..kalo tak,hidup takde warna warni la...lagi satu, aku ada ingt satu kiasan(dl aku bagi ayat ni kat xgf aku, sbb die kwen ngan org len, ampeh). sume ni ibarat mcm air teh tarik, lg byk air letak, lgi kurang mnis n kurang rasa smpi jadi mcm air 0. air teh tu cite kite la,air yang kita added tadi tu masa la..fhmkan...tak fhm kalu tnya mamak 25, die bleh kasi demo;p

AzeerA said...

mamak 25 jam???
mcm knal je Mr. Anonymous nie..hehe
x brapa 'in' dgn keupayaan otak aku laa..nmpknyer kna pg mamak 25 jam nie mintak demo ckit...;-)

hehe kidding..faham beb..thanx a lot!
tp klu guna white coffee x blhker???$%#@^&! heheh...

Anonymous said...

mn knl...bercakp pon xpnh...hahaha...but i'm 1 of the 25 lepak's member la...espcially kalo pas mncing..hahaha....