*besties-in-my-circle-of-frens*


Hello peeps!!!!

dis entry gonna b my fave entry ever...
plus a mushy session...
coz i specially dedicate dis entry 2 all my besties a.k.a geng2 master..
nie janji aku utk korangkan...b4 aku balik????
sedih act...coz korangla d best-est, ting-tong-est, bengong-est n kwn2 sengal-est yg terbaik pd aku..
SAYANG korang till bits!!!!

oke to all d bloggers...dis is my circle of frens 

my besties

1. Rawaida Rosli - aku pgl c-ba..or nama gelaran fav aku utk si petite nie adalah Jimbet or G-bet (cute kan???). Plg terbaru G-bab!!! yes!!! hehe...Nampak je mcm diam n composed..tp sbnrnya agak kelam kabut n vocal laser nya hampir sma level dgn aku..cuma laser dlm kuantiti muka yg baik berbanding aku yg lengkap dgn expresi menyampah..haha!! dlm geng, kami la kwn plg lama..since degree smpi ke master pn sekali...she's easy-going, n we both had 2 way communication..sgt senang!! aku x puas ht aku blh ckp direct jer..n dia blh terima...we used 2 b very transparent 2 each other!! sbb tu blh kekal smpi skrg...plg kuat mkn!!! tp xtau segala lemak2 mknan pg mana...nasi adlh menu wajib everyday..berbanding dgn aku yg sk fast-food, try mknan baru n menu wajib roti!!! roti bagaikan tahi-gigi je pada minah nie...kan..kan....every second akan dgr dia kata aku laparrrr......perut aku beranginnnn.....klu aku sedih, dia org pertama yg akan perasan...n she alwiz b d best shoulder 2 cry on..thanx babe!! n most of my boy friends stories smua dia tau...she never missed any part of it...but when it comes 2 certain guy yg mmg dlm fav list..dia akan jd a bit berat-sebelah..n cuba pengaruhi aku dgn alasan2 'tebu d hujung bibir'!!! mls dengar!!!! hehe..but tulaa G-bab yg aku sayang!!! sayang dunia akhirat...

2. Apit - nama handsomenya Hafiz Junior...nama kara-yokie Amir Sofaz!!! aku knal dia tru Wady (G-bab's musyuk)...he is one of my best boy friends (kwn lelaki oke) yg aku ada...plg cool...plg happening yet serious at times!! mamat yg plg teratur n tersusun..very organised!! start dr d way dia bercakap smpilaa d way he dressed up!! plg aku salute bl hang out dgn apit nie bila kna tgu dia bersiap..i tot i d only person yg plg lama bersiap..rupanya dia JUARA!!! but results terbaik!! bila dia kluar je mmg well-groomed!! dgn rmbut spiky...kemeja-T long sleeve yg dilipat separuh with selected jeans yg bijak..n also wit good smells of perfume..ummmmpphhh!!! he alwiz b my gud-listener after G-bab!! but when it comes 2 sifat semulajadi kaum nya yg a bit horror...dia akan menjadi lebih defensive n berat sebelah!! dat part aku x suka...n on d dot dia akan kena panahan petir free dr aku!!hehe...again i win!!!! he's like my brother...eventho kami umur sama n regardless his darah-muda..he alwiz giv his best opinion..he speak his minds wit full of maturity...mmg respectlaa!!! hopefully our frenship remains smpi bila2 oke...u alwiz b my best ever...

3. Zafrah Zahari - nama ada unsur commercial...tp dpt kat kitaorg jd Zack je..sweet n easy!!! tp jgn sangka zack nie tomboy...she's very girly-type..sgt suka dgn selendang!! hobi tetap smpi bila2 ialah beli kain n buat baju..customer tetap Kak Ana...suka masak...suka gossip n minah download!!! sebut je nak lagu apa..on d dot ada dlm lappie dia...sgt pantas!! very bouncy at times....tp bila xder mood...muncung sgt panjang....n smua bnda, makhluk n segala jisim dan jirim yg ada kat muka bumi nie akan kna sumpah seranah dia...hehe!!! vocal dia sgt high..!!! kalah Ning Baizura....esp when she's havin conversation dgn adik beradik tru phone...boleh pecah speaker phone tu!!! semut yg ada dlm busut pun blh dengar...haha!! dah puas aku kutuk...masuk bab puji plak...Z seorg yg sgt suka tlg org..sebut jer ada prob aper nnti adala bantuan St John yg akan dia bg...x slhkan dialaa coz she juz practised wat she learned from her high school..member of St John Ambulance babe!!!hehe..
dia sgt pndi ambil hati org..bab nak bagi penyedap hati..serahlah..boleh smpi kembang hidung org yg dengar!!
n she also minah lawak sumtimes..slalu bt ktorg end up dgn gelak guling2..aku syg kau!!!!!


3. Wan Aisyah - member paling cekal dan gagah di luar, lembut bak span di dalam... lawak tahap Raja Lawak!! mmg level guling2 punyer..idea2 bernas sentiasa loading dlm kpala...laju dan pantas berfikir..plg advance dlm gang coz dah keje..mmg master dlm geoteknik!!! but ketajaman dan kehandalan yg lain dah x dpt dikesan sbb dia dah jauh dgn geng..jarang dpt lepak sama..but still geng tetap bila karaoke!! pitching level x penah amik peduli...hehe jnji suara smpi...kau mmg d best!!! thanx sbb kau byk tlg aku...



4. Nor Azimah - dari luar nampak mcm ada 1 perasaan yg kurang pd minah nie..since expresi mukanya yg sgt terhad..sukar diramal..but suka meramal nasib aku n d geng..hehe! Geng yg paling terkawal sifatnya...in control la senang ckp..sopan jer n very composed..nampak kasar but yet she is very sensitive kinda...plg x friendly dgn phone sendiri...but sgt karib dgn kretanya..sgt bijak tackle problems...dlm geng, she's quite reserved...Aku syg kau tau!!!!

Frens...
u juz brings joy to me..
I can't picture my life without u guys..
Korangla yg TERBAIK!!
I will NEVER let this friendship drift away
NEVER ever be able to replace u guys....
THANK YOU 2 all of u for being my friends!!!!

"A million memories... A thousand secrets...
A hundred inside jokes... One reason...
Best friends."

10 comments:

Anonymous said...

1st time aku komen cni..sdh siot entryni..huhuhuhu..trkenang blk bl aku knl hg..kt senggarang..muhahaha..aku de kt jb ja..pape kalu trun bp roger..sepantas kilat gua turun...luv u sis n thanks for every thing k..

Anonymous said...

sob...sob....sedih giler...huk...huk...uwaaaa....eleh sedih kejap je tu.. dpt bf nnti girang bendirang la..huhuhu;p

tapi btul beb, kwn time blaja la kwn yg btul2 kwn.kalo kawan time keje, ko siapla...nmpk ko bt suwey je sket mampuih kna ngadu ngan bos;p

ni aku nak nsht berdasarkan pengalaman ni;p
cube cari klik luar opis bile dah keje nnti, tu baru bleh bt kwn.btullll....gwa ckp sama lu...contoh eh: masa aku excdnt mtr aritu, aku roger sorang je geng, sume bro bro chopper n bro bro superbike dtg. penuh jln ngan motor. so maksud nye kat sini, member luar opis ni lbih kpd member yg tak memandang kebendaan atau hipokrit. member2 luar opis ni more to friendship spirit. mcm org tua2 kate, piuh telinge knan, telinge kiri pn sakit;p

tapi mmber2 ms blajar still akan sentiasa dlm hati kita kan...


in memory:

member taman manis
member blok D
member parit bengkok
member mech pure 2001
member tmn melewar
member motor (main jln dpn ito;p)
awek myvi(ish....apasal plak minah ni masuk skali;p)
member parit hj rais
member blkng kedai apek (walaupn setakat member waktu susah je,senang diorg cabut la..hahaha)
member taekwondo
ishhh...ramai gile la..
kire sume la...
hahahaha

;p

Zara~AB said...

wat an entry!

shahKC said...

weh..terharunya ngan blog ko neh...yup beb fren forever..aku pun windu banget sama korg...huhuhu..nak wat mcmana desakan iduop yg menuntut aku tuk berjauhan..tapi memori kita bersama sgt ku kenang,,hehehehe

sedihnya aku tak de dalam gambar ms korg lepak2 tuh...bila nak dtg lepak2 kat tmpat...hari tu tak sempat pun...drg sume ikut aku balik kg..tau..mkn tempoyak patin..hahahha

azEEra said...

Apit,

luv u too Bro!!!!
ever...

************************

Mr Anonymous,

seems like ur fren's list lagi pnjg compare 2 mine...
sgt jealous!!!
but its oke...'quantity' x ptg..
'quality' shud comes first..kan...kan...
klu ada 100 kwn pun..tp smua mcm hantu bt aper kan...hehe!!
oppssss...

************************
Zara,

i juz dun have any idea y i WAJIB blog about dis...
mayb dis is d best way 2 express my appreciation 2 them...

anyway i sgt puas dpt bt entry nie...

*********************************
Shahkc???

pada mulanya tercapai akal sy
siapakah gerangan jajaka/jejaki Shahkc ini..
tp setelah dianalisa..
baru sy tau kau rupanya Aishah!!!
a.k.a BONDA..
AKU SAYANG KAU!!!

*********************************

Anonymous said...

hahaha...aku pn terkezut gak...sapa la mamat syah kc nih....mcm mn dia ble kata xdak ms kt lepak2?....o...rupanya wan..hahahha...glamer habis nama...tp wei...aku pn sedih...rindu kat ang..huhuhuh...xle ngis sm2 dah..huhuhu...xle dgq cita2 cinta hg dah..hehhe..tp aku ttp kata aku sk yg lama...:P hehehe

zafrah said...

wahaahaha..sedih aku m'dengarnye..huhhuhuh..t'haru pun ado..hihhih..all the best 4 u next life..moga2 cpt2 dpt keje n kawin cpt2 tau..x kisah la ko kawin ngan sape,janji org 2 mmg d best tuk ko n he deserve 4 u..speaking la plak..sj nk try..wahahha..n moga2 cpt viva, x yah tunggu lm2 sgt,smpai da basi semua data 2..apepun..ktorg semua sayang kt ko..mmmmmuahhhhhh..

-BaInu- said...

Che A!!!!
ade girlfriend award kat blog bai..sile la ambil

azEEra said...

orait cik bai...
A.S.A.P keyss....
btw thanx!!!!

jessyazimah said...

huhuhu...terharu seh..you're born to be a Doc of phylosophy..adakah ini juga 1 ramalan???wakakaka since ko da kije ni, dont forget about us ok..sedih seh ditgglin korg..huhu tp aku n z akan follow korg lps ni.GANBATE n CAIYOKKK...we all pn xnk duk lelame kt paris ni..soO boring without u all..dlm geng kita ko la ibarat along wpn muka ko mmg lg nmpk muda dr kami..;p..ANYWAY ARIGATO GOZAIMAS COZ BEING A VERY GOOD FRIEND WITH US..this is "Flavor of our life" ^__^