*babies*


Babies. Remember my past entry bout one of my besties wedding. D one dat i n zul were  there as their bridesmaid n best man. Yuh d one yg i posted dis pix as an entry. Back to 1st August 2009, when they had their beautiful wedding ceremony in Kuantan.  
                           

8 months later........she took a home pregnancy test (due to sum symptoms..seperti period datang lambat yer Azeera. pity u baru tau!!!!) and d kit turn out 2 b positive. Then she did her 2nd confirmation (a prudent way) by making an appointment with d doctor. The results yes she's pregnant. So marked 15th April 2010, she got dis great news which brings her smiling face all d way (even jauh di Kedah, aku tau wajah tu mcmana). Alhamdulillah.Eventho she did feels like its quite early and some sort of unexpected thingy, but there she is dear. Babies!!!!! On d day itself when she buzz me thru YM messenger, i was not even notice bout what she had trying 2 tell me (due to my busy-ness) until sumone popped d congratulations on her wall (in FB) barulah i dapat tangkap. Terus nak merajuk masa tu (y im d 3rd or 4th person after ur hubby n ur mama) knew bout dis. Hahaha boleh x rasa diri ini sgt penting (perasan). But when she told me, doctor dh confirmkan she's pregnant, i was like....WAHHH...CONGRATS BABE!!! BESTNYAAAAAA....x sabar nak tgu end of dis year. X sabar nak pegang babies. X sabar nak jadi 2nd mum 2 ur baby (eeuuuuuuwwwww). She is expected 2 deliver her 1st baby on 3rd of December 2010, which is few weeks after my wedding. Cant wait 2 hav dat moment and at d same time aku risau, kau x dpt datang wedding aku (who knows baby nak keluar terlebih awal ke?? Baby, duk dlm dulu k bagi aunty kahwin dulu. Hehe). But Ebba, not 2 worry coz ur due date is not set in stone kan..hihi.
 
Again Congratulations Ebba n Wazan. And not 2 4get, congrats  2 Eja, yg akan deliver baby dis July, ur baby boy akan menjadi mangsa gomolan aku x lama lagi (siap!!!).

Disebabkan entry nie berkait rapat dengan babies n marriage, aku dgn sibuknya nak selitkan theme color 4 my wedding (if it wont b exactly dis color, sekurang2nya, there wud b a dash of it. Yummies!!!

                                                                   

6 comments:

:: pn isteri wifey en suami :: said...

wahhhhhh..sgt terharu lalink 4 this entry.. sayang kau.. ♥♥♥♥♥
doakan agar semuanya selamat wpun aku agak gembira + nebes + cuak sbnrnya..for our 1st " buah hati "
aku pn hrp smpat atend wedg ko a.k.a my negbors..blkg umh weh..hahaha..♥♥♥♥♥
& las but not least aku sgtla suke wedg theme ko.. bcz my fav color too.. dun wory time wdg nnt aku akan pakai pupel.. byk baju pupel maa..cume kene tmpah la kali ni coz agak2 time tu dh memboyot mak buyong ni..hahaha.. luv & hugS!!
~ my bff wish u all d best!! ~
♥♥♥♥♥

azEEra said...

hehe..kau nak pakai purple??
wahh best2..TQ

kau tau x, semlm aku dpt feels baru as a pregnant mother (wlupun aku bukan! hehe). Eja, kawan aku bagi aku rs perut dia kna tendang dgn baby. Hmm chumel gle.
AKU SUKA!!!
rite after dat, aku trus terdiam jap. Speechless. Sangat miracle. Kuasa Allah kan. Cant potray in words.

All BABIES are beautiful creatures

aiSya iRa said...

c.a.. nnt ur turn plak.. ank c.a aka ank angkat ira.. sm ngn ank k'ida.. hehe..

azEEra said...

yuh

pilih nak jadi 2nd, 3rd or 4th mother

hahaha (belum kahwin tu!!! berangan lebih)

ija MaYra said...

BEB, sgt cantik theme color kau. Aku suke bangat!!!!
so sweet lahhhhh ;-)

:: pn isteri wifey en suami :: said...

haha..teringt mase kt s.alm..
aku kalo jmpe fairos tu slalu pegang perut dia.. rase baby kick2..gerak2. siap fros ckp eee..tk sbr nk tgk budak dlm perut ni yg suke kick2 nih..huhu..n unty pn tk sbr time tu.
adakah kite pn mcm tu nnt kn?? hihi