*bedtime-stories*


On Sunday nite, as ussual aku akan lepak umah sewa adik aku kat Shah Alam. I enjoy being part of junior2 x cukup umur nie (act they juz 3-4 years younger than me, but sudah cukup membuatkan aku rasa begitu darah muda. wink!!). Despise their younger age, they put their brain n thots at really my level (maybe sumthing 2 do wit law course they've learned for d past 5 years till now. Salute dorg boleh study case yg panjang berjelaaaaaaa........). Ok since aku demam on dat day, kehadiran junior2 nie really put me at ease. Kemasukan senior dlm geng junior  ini, menjadikan lengkap geng badut dlm sarkas. Lawak!!! 

Then b4 tdo aku, adik, Nat n Syikin mulakan crite. Our bedtime stories. N mlm tu, we focused on childhood episodes, but memikirkan part tu x ckup fun utk dikongsi, kami buka crite bout 'mamai-di waktu-malam'. Not sure u guys panggil apa. Tapi aku sebut mamai or mamun (dlm version lain, sleepwalking). Aah im one of sleepwalking child oke. Everytime bila sedar, feel groggy for few minutes (mana tak, dah berapa km kau jalan masa tdo). Aku ada pengalaman best psl nie. 

Pengalaman sendiri

Banyak kali sepanjang aku kat primary school mandi awal iaitu pd pukul 3 pg tanpa-rasa-sejuk-atau-apa2. semua gara2 mama yg suka kejut aku bangun utk tdo kat atas. Mandi bukan ckit2 oke, siap 45 minit n lengkap dengan uniform. Sungguh hebat. Nasib belum pakai socks n kasut je lagi. haha keji. 

Then  teringat my cousin, Nad menggunakan mulut sebagai alarm (sambil mata pejam). Mulut x henti2 buat bunyi 'Tik..Tik'...'Tik..Tik' (haha serious sebijik bunyi alarm. Adik dia plak, sambil tdo boleh berdiri tegak nyanyikan lagu Negaraku sampai habis (yess sampai habis oke). Memang respect semangat patriotik yg ada dlm diri dia. Hahahaha

N arwah tok aku pn sama. Ada sekali time tdo, mimpi tgh berperang maybe, tiba2 sambil tdo, buat gaya2 seperti sorang tentera sedang berperang dan menebak musuhnya. Tapi musuh dalam 'selimut' je laa (hahah). Siap ada adegan bercakap dgn tentera Jepun oke (semua terperanjat dgn kebolehan arwah, eventho belum tentu yg arwah cakap tu betul. hihi)

Hahahaha...bila teringat balik, lawak gle kalau mamai2 tgh tdo nie. Malu bila orang tgk kita mamai, but lawak bila tgk org lain yg kena. Wat a funny sleepwalking episodes!!!


10 comments:

ija MaYra said...

Hahaha, lawak gile. aku teringat abg aku pun prnh 'sleepwalking'ni. Dia tertidur dpn tv, then abah aku kejutkan dia suh tdo dlm bilik..dia blh bangun buka pintu dapur baeeeknye pancut dpn pintu dapur tu... Mesti dia ingat dia bukak pintu toilet...Hahaha x senonoh!!!

azEEra said...

hahahaha

all dis while, aku tlh menobatkan crite lawak mamai cousin aku yg berbunyi seperti alarm clock tu d best

rupanya episode abg kau lebih tragis n menarik

HEBAT walaupun agak lucah

dapat 1 baldi x?? hihi

Arifah said...

Hahha! lawak gila abg kak ija.. seb bek xpancut kat abah kak ija.. Hehhe..

nfazs said...
This comment has been removed by the author.
azEEra said...

C-pah

sifat abang, mencerminkan perangai adik

Cuba bayangkan..

Hahahaha

;)

nfazs said...

beb..aku pun pernah mgalaminye...ms 2 aku blk sek lmbt, trus tlelap dgn pakai baju sek. Bile terjaga dl kul 6 lbh,trus mgamuk2 kat mak aku,x kejutkan utk g sek n wat lmbt....pd hal dok pkai baju sek lg..dgn keadaan mgamuk2 aku trus pakai kasut sek n kluar tgu bas....
Bile bapak aku th dia tgur aku,n wat aku sedar ape lg malu giler beb...mmg arr jam kul 6 tp kul 6 ptg..hehehe..ksimpulannye jgn la tido lewat ptg..hehehehe

nfazs said...

Adik x blh pancut la....

ija MaYra said...

Bengong la kau Zeera, kurng ajaqqq...betui tu nurul...aku x blh pancut la...aku bkn yg mcm dlm cite Os tu "bang, tulen la...!)"

HAHAHA

azEEra said...

Nurul

malu gle kalau jadi kat aku mcm tu

baik kau sembunyi belakang tembok..hahah

klu dah malu, pttnyer kau buat xtau jer terus jalan kaki g sekolah
(nak cover malu..hihi)

Adik tu notty, saja jer biar abg dia bt mcm tu (dgn alasan nak usha laa tu ;) )

nenek muda said...

Sleepwalking n pancut kat dapur...? ok r tuuu...
Kalo 'ngompol' kan naya..?? sok kawen pn masih 'ngompol' heeee...