*a-day-@ Bukit Tinggi*


Hello guyz. Dis post actually sudah terlalu lama didlm draft. Sudah basi. Almost 2 weeks i guess. But since my blog hav been my diary-to-be all dis while, saya rasa sgt rugi klu x published. So here it goes..

But b4 we proceed to dis Bukit Tinggi story, on d other note, there's 1 thing happened yesterday. Friend of mine, Kak Sakinah (my colleugue) accident bersama hubbynya on t way 2 office. Beliau tidak sedarkan diri sehinggalah lebih kurang 10.15 mlm td beliau menghembuskan nafas terakhir. Suami kepada arwah pula patah kedua belah kaki. Last nite after i received a text from my fren telling me dis sad news, i was so devastated n totally down. Terus x boleh tdo. Plus i was shocked eventho we've been informed by d doctor that she's in a situation of 50-50 chances.Teringat lunch bersama2 arwah last Monday. Arwah nampak happy.  Nothing much i can say. Juz mampu  berdoa semoga roh arwah dicucuri rahmat-Nya dan ditempatkan  bersama orang2 yg beriman. Al-Fatihah.

Back 2 our headlines.Yup i went 2 d one n only french-theme resort in Malaysia, Colmar Tropicale, Bukit Tinggi wit all my fam members (kecuali fam abg saya yg balik ke Kemaman). We had so much fun. Very enjoyable wlupun papa complain-non-stop bout activities provided. Yuh i hav 2 admit kat saner x byk sgt activity. But there r horse trail (x dpt naik kuda coz hujan renyai), few games machine, botanical garden, Japanese Village, golf course, rabbit park and....wat else. Dah hbs kot. ngeeeeee. 4 ur info, papa saya tidak gemar pergi ke sesuatu tmpt yg hanya ada pemandangan hutan (but absolutely cantik oke) dan bunga2. Papa saya prefer tmpat yg ada games dan bukan hanya limited kpd cam-whoring-session semata2. But despise his complaining, i know he did enjoy dis trip, as we did. K since dis entry dah basi, so let d pix speaks 4 itself. Enjoy!!

(p/s : recommendation - dis place sgt sesuai utk pre-wedding session)
















2 comments:

chepah said...

yuhh..yuh....im da 1st person yg komen..heheh...

hmm...sedih la arini...penat dh mata ni...wajah arwah selalu bermain2 kat minda ni..ye la, pg2 selalu breakfast ngn die..gelak2..mcm xley terima berita ni..sayu tgk tempat arwah..sedih terkenangkan anak bongsunya nye yg xsempat nk kenal ngn ibunya...tp, syukur la ayahnya masih selamat n boleh menjaga anak2...mari sama2 sedekahkan Al-Fatihah utk arwah, semoga rohnya dicucuri rahmat..amin amin...

azEEra said...

C-pah

aku fhm
sedih mcmaner pun aku teringatkan arwah..
sedih lagi geng kau yg lebih rapat dgn arwah kan..
klu boleh nak ke pantry pun aku cuba elak
tgk cubicle arwah..
sedihhhhhhhh..
:(