Waiting...waiting n waiting....



When it comes 2 situatn where i hv 2 go 2 klinik ksihatan @ hosp...on d dot aku jd getar, tkt n seram..simptom nie aku dpt since aku 'ribena kid' lg..juz dun knw y..but bl ada geng yg nk pg check or sakit, spontaneously aku yg akan offer diri jd tman...mmg x blh tgk anyone around me ada yg skt2...nanti aku pn akan rs skt jgk....antibodi mmg truk..org ln yg skt kaki,aku yg nanti rs x blh jln..org lain flu..aku pn rs sma..dats juz me!!

Ok back 2 our tittle post 4 dis entry... My ousemate tba2 je semlm naik ruam2 n skt d whole bdan..n kaki pn bngkak2..nk jln pn xblh tau..sgt ksian...so dis mrning aku ajak dia pg clinic lg since semlm aku push dia srh pg clinic, dia selamba je ckp 'ok lg' even ktorg tgk muka dia dh mcm udang bakar...wow yummy!!!!hehhe...but dis mrning bl dah bertmbh ruam dia pn jd tkt n bgn2 je trus on d dot decide nak pg...

ktorg smpi sana @ 9.45 am...but aroung 11 am br dpt jmpa doc..org2 kat c2 smua dah immune dah dgn kelambtan dorg utk check pesakit..but 2 those yg x pnah masuk lg Klinik Ksihatan mcm ktorg ni...menunggu kat c2 blh terbakar seat ..tgu, tgu n tgu at last me n another friend decide pg mkn dl...blik dr mkn pun org yg sakit x msuk2 lg...hmmmmmm...d service so damn bad..act d prob is dat bnda 2 blh jd cepat if setiap peg perubatan bt keje msg2...bkn nak kutuklaa but dats d fact..nie x.. got 3 rooms for peg perubatan in there but yg active cma 1...yg lain xtaula pg maner..mayb pengsan kot kt dlm blik 2....huh!!

D results
****************
Dr said tanda2 "chikugunya' (not sure i spell it correctly or not) 2 mcm ada...but dorg x blh nak cnfirm lg since dia br start dmam 2 days ago...but act mcm chicken pox pn ada ruam2 tu...but peg perubatan tu ckp bkn...but we've been advised to refer dis case 2 Hosp Besar Batu Pahat for further action...so i have 2 advise u guys sentiasala sensitif 2 sebarang perubahan pd diri so dat x terlmbt..n alwiz surf for any info berkaitan dgn any kind of diseases yg ada esp yg famous skrg *Chikugunya*..


4 comments:

zafrah said...

cik ba tkt kn chikuninga.hahaha...dia kan darah manis.. wawaaaahha

aisya said...

sp yg skt neh c.a??
k'ida ke??

AzeerA said...

ehh xla bkn kak ida..
dun worry..:-)
xder pn yg kna lg..
juz suspected jer..

Anonymous said...

hsahah..nyamuk likes me...aku pasang ubat nyamuk pon kna ggt lagi...siot btol..huhuhu