*sambil-selam-tertelan-banyak-air*


Sambil selam tertelan banyak air??? (hehe)


Owh tittle entry ini sengaja disalahkan. yes, yes i know it supposed to b 'sambil menyelam minum air' (anak saudara aku pun tau tu ;p). but its juz perfectly express d whole thing dat happened last week. For a week, i had site audit in Pahang, starting from my hometown, Kuantan then heading to Maran, Jerantut, Bentong and Raub. It took us 4 days sampai closing meeting on Friday.

Work is work, no matter wat work comes first. Dat is our priority there. But sambil2, especially after tiring doing audit thing di tepi jalan from morning till evening, it is considerable to ease mind physically n mentally by doing fun things at d rite place like laut, air terjun n window shopping (hmmm seems not d right thing 2 do actually but who cares, i am a woman!!! waka waka). Everyday after finished audit, itu lah kerja kami di malam hari. But rite after dat, diganti semula dengan discussion until 2-3 am. hmmm dats wat u hav to pay when u hav sumthing joyful and fun in mind on d next day (fair n square!!). There r three things dat really put me at higher saticfaction for dis trip besides dapat-makan-durian-dengan-banyaknya. Musang-king yer!!!!! Very creamy and chumel2 (at one gulp!!!! opps without biji). Owh another one, sesi mempelahap satar-dan-otak-otak-di-Warung-Aziz-Satar, Kemaman. But sesi ini telah dimenangi oleh Akoob. Here is d proof. Ampun akoob!!!! ;p

 steady jer pegang satar (n u know how fake it was. Cehh ;p)

3 things are ;

One     :  Teluk Chempedak. Never been there for almost a year i guess.
Two     :  Laut. We've been to Pantai Tok Nik, Kemaman. Cantik.
Three :n lastly d climax-for-our-trip adalah di waterfaalllll!! wooooo...Air Terjun Chamang.

I wud say dis entry wud b another pics galore of us coz we were like having snapping-craze. We?? yuh im talking bout my other patners-in-crime, Tikah, Fandi n Akoob. Korang memang spastic. Hahaha. But dun get me wrong, we were professional enuff to know which place is suitable to behave dat way (hik hik). Especially during auditing, we were acting so seriously until they wont realized any dash of our sillyness (especially in closing meeting. Haha).Hmm how gud we were at acting actually.

K starting wit edisi pengenalan : Me, Tikah, Fandi, Akoob
Dis is Tikah.One of d team mate. For guys, there will b no introduction since ini bukan blog-mencari-jodoh ;p

On our first day, we were at Pantai Tok Nik, Kemaman

me wit d only ratu TG (only i n d team knows wat is TG. Pix on dat are not allowed!!! ;p)

No introduction for guys. Such a discrimination ;p
cantik kan???. Not us but d view ;p

sila buat penceritaan anda sendiri ;p Tapi apa yang sebenarnya ingin dilakukan oleh kami adalah
Azeera : cuba untuk selam ke dalam air
Akoob : menunjuk ke arah suspek iaitu aku
Tikah : menunjukkan isyarat larangan 'NO SWIMMING"
jadi x?? ;p

Malamnya we were at Pantai Teluk Chempedak, Kuantan. Minum air kelapa fresh and bulan penuh at nite. Oh myyyyyy (sila imagine yer..;p)


Dis snap done ny Fandi. Props 2 u. Even a bit blur, tapi sangat cantik. Ohh myyy bulan penuh...

On our last day, we went to Air Terjun Chamang. Dis place sangat cantik. Even hujan masa tu, we mantain duduk bawah payung, tapi badan dalam air (Haha). Eventho dis place a bit creepy at first especially jalan masuk to dis place yang jauh n horror, but we managed to tune d mode to become fun dengan melihat air yang sejuk n deras, view yang cantik, n d place itself yang sangat tenang.

dannnnnnnn snapping-craze kami telah bermula...

 
 
perlu kah aku minta korang meneka siapa yang songsang itu??? ;p

percubaan untuk water-massage di air yang deras tidak berjaya :(
Cemass...Akoob cuba menyelamatkan Tikah yang lemas secara solo..


Akoob kau mmg photographer yang hebat. Setting-yang-unik-boleh-menampakkan-selipar
  
d best picture. sangat suka..

Lastly untuk tidak menghampakan Akob-the-photographer, saya letakkan juga hasil mode-landscape-yang berjaya dilakukan oleh beliau (kenapa aku x rasa kagum sangat pun. Hehe again ampun Akob)
Kagum x, tapi menakutkan sbb aku boleh ada dua (my clone) dlm satu gmbr

Landscape-mode : Cantuman gambar yang baik.

For dis entry, saya cuba utk tidak mencampuradukkan urusan kerja dengan tidak meletakkan gambar sewaktu audit dilaksanakan (gambar jalan jer pun ;p).

But overall i had so much fun.
Sekian..


owh btw, ada satu cerita funny happen dis morning rite after i turun kereta nak masuk office..i bumped 2 dis one JKR staff..then he said 'Hye, lama x nampak?' then u knw how i answered him?? hahaha....bersempena world cup n kepala yang masih belum tune to proper channel (mengantuk actually!!!), i boleh jawab....'owh..offside' (whatttttttttt?????oh myyyyyyy...dats d only line dat slipped from my mouth ;p). Then, when i notice d blurness of his face, cepat2 i cakap 'ehh, i pegi site for a week' (fuuuhhhhh). Haha. Silly!. Dats juz me (winkkkk ;p)

7 comments:

d.i.m said...

hmmmm best best...

azEEra said...

Yes!!!
dats wat im waiting for

;)

Anonymous said...

hahaha

azEEra said...

Mr/Ms Anonymous

mesti anda gelakkan paragraph biru kat bawah sekali tu kan

silala cuba jwb seperti saya jika anda sudah lama tidak gelakkan diri sendiri

fun
;)

Anonymous said...

hehehe... try latter but WC dah habis.. mesti dah tak syok...

Zara~AB said...

wasnt that Akub? my classmates? dia dengan JKR skrang?

azEEra said...

Yess Zara...owh u knw him???
mati2 dia ckp dia student ITO,but since i dun familiar his face, i cakap dia tipu..Haha!!

Sian Akub..;p

yes, Akub satu unit dgn i dulu n now, he was still there but i yg dipindahkan unit
But we r still in d same cawangan