Tahniah DODO!!!!

Last weekend marked my best cousins, Dodo (nama pet) @ Nadia selamat menjadi wife to Wan Azmir. Touching n memorable day. Rasa macam baru je lagi kami, cousins lepak2 sama-sama sampai 1,2 pagi, had a blast session (kalau blast dah confirm gossip), main futsal, buat kuih mazola sama2 dan termasuk juga adegan menukar baju secara beregu (i see u, u see me, ceh!!!!).Ohh dalam guest book hari itu, saya lupa nak sampaikan pesanan 19 karat (tahap white gold hokey!!) kepada anda. Saya sambung di sini yer :


Dodo, sila jaga tingkahlaku ketidaknormalan anda...hahahaha itu saja. TQ

Last Friday saya bercuti sebab bertolak awal ke Penang. Yes, D PEARL OF D ORIENT. Sampai Penang, around 3.00 pm terus check in di Crystal Suite dan tanpa mandi-dan-basuh muka terus off to makan bersama kedua-dua pengantin dan keluarga di Restoren Pen Mutiara. Kari kepala ikan sungguh delicious-sehingga-makan-tanpa-toleh-kiri-dan-kanan. But sangat cool bila hidangan untuk pengantin n family selepas akad adalah kari kepala ikan. Lain dari yang lain. Nway sedih sebab tak sempat nak join akad nikah di masjid. But i did get d chance to c all d pictures di dalam masjid. Sumber ada banyaaaaaaakkk. TQ cousin2 sekalian.

                                     




So 3 down another 2 more to go. Saya dan Hada. Geng cousin lain, Zehan dah selamat b a chaming wife 2 Simon, Fieza wit Zali n Nad dgn Wan. Saya dan Hada belum official lagi, tapi telah bertunang (perlu ke mention itu?? *geleng2 malu*). Sepanjang majlis akad, saya tidak dapat bergambar dengan pengantin kerana beezee melayan nephew n my niece-yang-melekat-glu-dengan-saya. Saya dah serupa ibu tunggal yang ada anak (haha). Tapi xper saya suka budak2. Mereka chumel. Saya buatla macamana pun saya tetap menjadi idola mereka. Haha rosakla anak buah aku.


Oke back to d wedding. D day before reception all d cousins diberi briefing utk majlis resepsi which is saya telah tiba lewat gara2 seronok melayan nephew n niece di hotel. Tapi saya dimaafkan kerana saya adalah Chief utk registration. Saya ada 3 staf (opps cousin2 saya actually) di bawah saya. For dis wed, all d cousins got their own task throughout d reception nite. Saya, Zaffan, Hada n Aty menjaga registration counter while my sister menjadi usherer n pemberi bunga telur di atas stage. Junior2 sudah tidak ramai coz mostly ramai cousin yg sudah berkahwin. So cousins!!! sape yang last kahwin memaaaaannnnnggg rugi.



No hanky-panky, terus straight to malam resepsi. Dewan itu sungguhhhhhhhhh cantik. Very cosy. Maroon and white theme. D bride & bridegroom memakai all white (dari Butik Lynda Rahim oke). Cantikkkkkk..The whole majlis telah dipendekkan cerita melalui gambar2 di bawah ini (u know me, jika saya bercerita, sangat panjang-dan-berjaya-menjealouskan-Eja..hahaha yer kau Eja!!!)


d dais sangat cantik (suprisingly ini adalah sama dgn pelamin dlm list saya. Ohh no!)

Best man itu adalah kawan kepada Wan dan bridesmaid itu adalah cousin saya. Ohh dia berjaya mendapatkan bouquet yg dibaling oleh pengantin. Tetapi uncle saya iaitu bapa beliau telah dengan selamba-dan-gaya-lawak memulangkan semula bouquet tersebut kepada pengantin utk dibaling semula. Haha balingan pertama tidak sah!!)

sweet couple (hmmm..aunty saya di sebelah pengantin pmpn itu agak serious-membetulkan-makanan-di-celah-gigi. Opsss sorry mummy!!!)


5 tingkat???? wow weeeeeeeeee (5 1/2 of d cake adalah dummy)


mama dan saya (mama sila tutup mulut. Hehe sorry mama!)

my big family bersama pengantin
(perlu taggingkah??? oke2 sebelah kiri berdiri : kakak saya n baby michelin, my bro-in-law, pengantin, papa, mama n me. Sebelah kiri duduk : my brother, sis-in-law, Adell, Sya, Adam, Abby n my adik)

my family wit Duna n Duni (paling kiri n paling kanan. They r my BFF's sisters)

Me n Hada (d only geng cousin yang-tinggal-masih-belum-kahwin)

we were at d entrance. Mengantuk n penat.

Done!!

Tahniah Nad..We were expecting 2 hav a junior of u n wan sooooooooooooooonnnnnn
baby lagi....cium kuat2!!!

3 comments:

Anonymous said...

adik2 aku excited tgkp gbq ngn artis....lisdawati tu....ehhehehhe...:D

azEEra said...

ceit...

knw wat, dorg malu mula2 dgn aku
smpi kena paksa (esp duni)br nak amik gambar..

sungguh berbeza dgn kakak mereka yg suka bergambar dan pandai mengeluarkan bunyi ketika berposing

(hmmmmm how fast time flies...teringat masa kita bergambar kat meja study aku kat hostel..hg telah mngeluarkan weird-sound dr mulut sehingga membuatkan aku ketawa-non-stop ;p)

hahahah

super-funny ;p

rindu...take care

Anonymous said...

http://www.world66.com/member/konpi2003_vardenaf zyrtec cetirizine hcl antihistamine 10mg [url=http://www.world66.com/member/efdra1989_haut_sur]peut vous aider a cetirizine haute[/url] does cetirizine get you high cetirizine 20mg pouvez-vous obtenir du sirop de cetirizine hors http://cetirizine-zlj5495.eklablog.fr/ getting high off cetirizine [url=http://www.world66.com/member/porna1982_levitra]side effects cetirizine hydrochloride during pregnancy[/url] cetirizine 500mg cetirizine 10mg what are cetirizine hydrochloride 10mg used for http://www.world66.com/member/floan1981_cetirizi high dose cetirizine urticaria [url=http://www.world66.com/member/flerashi1971_obten]u peut obtenir la cetirizine haute[/url] dosage cetirizine for dogs zyrtec cetirizine hcl side effects can you get high off cetirizine syrup