*relationship-anniversary*

8.5.2010 marked our 4th relationship anniversary

Just a blink of eyes, it's already 4 freaking years (termasuk episod mini-break yer kawan2 ;p)

10 FACTS bout us :

1.  We had a mini-broke up (hehe) on 31st December 2009 (gud one for New Year celebration ;p), b a gud frens for few months after and he popped his 2nd Q between Mei - Jun n we engaged on 10th October 2009.

2.  Few years back, i still can remember how gentleman he was by givin me a bouquet of flowers yang dibawa all d way dari KL to Johor. Waktu itu, saya masih bergelar student master. To make it d story even sweeter (than wat u imagined), dia naik bus express n smpi jer kat kereta dia keluarkan bunga (hmmm...so sweet)

3.  We alwiz hav a mini-fight (kenapa asyik mini??? counting : so far sudah disebut 2 kali ;p ) over small small things. But sumtimes benda-benda macam nie yg akan menampakkan how romantic he was (esp bila masuk episod pujuk memujuk), and how matured he had grown. up Gaduh x lama 2, 3 hari tp itu dulu2. Sekarang after dh bertunang, paling lama pun x smpi 48 jam. Nak marah or express ketidakpuasan hati, angkat phone, dial, n terus express. Done. Habis time tu jugak.

4.  Everynite b4 tdo, he will giv me a call 2 share wat we both did 4 d whole day besides his willingness to tell d story of Kisah Nabi yg menarik2 or anything bout hal2 agama as my sleeptime stories. So setiap hari sy dapat bermuhasabah diri wit wat i did 4 dat day dgn cuba mengaitkan dgn hal2 agama yang dia cerita (kagum dgn diri sendiri!). But to my frens, 4 d time being, dun expect me higher especially my physical thing, but i do promise 2 myself sumday perubahan itu mmg akan ada.

5.  Almost every month menjadi routine, sekurang2nya sekali mesti treat ourself makan di tempat2 best (kdg2 tmpt x brape best due to small budget). Sama jgk bila time puasa, sekurang2nya sekali dua mengisi perut makan buffet di hotel. Tak kira lah siapa yg nak belanja. Janji we luv being a food-tester.

6.  Saya boleh tau jika dia tipu saya, or sumthing fishy goin on coz dialogue n facial nya saya boleh baca (wahhh...macam terror..no actually its more like a mother-instinct. Hehe)

7.  Dia paling x suka jika sy memakai baju yg akan menampakkan bahagian belakang. Ini sering berlaku jika sy memakai low cut jeans, tp sekarang sy hanya akan pakai super-low-cut-jeans hanya dan jika hanya (hehe) saya memakai baju yg labuh. See there r sum improvement in myself. No offense!

8. On my part, saya tidak pernah menghalang dia ingin berjanggut tapi mesti rajin jaga n trim (its a must). Itu janji dia pada saya, so x boleh x buat coz i will remind him from time to time. Other than that, saya tidak suka melihat dia melipat seluar sehingga ke tahap yg tidak boleh diterima (alasan : seluar jeans yg dipakai akan dibawa sembahyang, so x boleh kena jalan). walaupun dengan alasan kukuh, tp sy tetap x suka kerana nampak sgt pelik. So rules no. 2, bila berjalan dengan saya, wajib turunkan lipatan ke level yg boleh diterima (bukan sampai menampakkan suku kaki. Oww tidak)

9.  Tunang saya ini sgt emo when it comes to hal2 berkaitan politics, ketidakadilan police, attitude budak2 skrg, kekalahan beliau sewaktu bermain bola (ini paling x tahan, d whole week akan membebel fikirkan alasan mcmana boleh kalah termasuklah menceritakan tntg pertukaran posisi pemain2 wlupun sy agak blur part itu!! haih) n last but not least bila sy terlupa inform perkara2 penting (my bad kerana sudah terbiasa buat decision sendiri dan due to my independent-type). Sorry yang.

10.  We r in d same line currently. I mean in construction field. Yg berbeza cuma dia construct building, while aku plak bhgn jalan. So senang, he get very bz with his company, dan aku bz berkhidmat utk JKR. Saya yang menurut perintah yer. We were classmates dulu, masa degree batch. Tp dia banyak buat program schedule sendiri yg menyebabkan class bercampur dgn matrics intake, n diploma. So dulu2 kami x geng!!!.

DONE!!

Is been such a long way from the beginning till now.. Happy, sad, angry, frustrated.. no matter what, we really gone trough a lot of happy and sad time together. 4 years is not a long relationship nor a short one but is a challenging time for us also.

Jika di plus minus, dis year gonna b our 1st anniversary (recount selepas breakup. hikhik ). 

   

5 comments:

Anonymous said...

I LOIKE...:)gaduh2 cute..heheee -cba

ija MaYra said...

so sweet both of you... happy n x sbr nk tengok both of u kawin...
HaPpY aNniVerSaRy nway!!

azEEra said...

C-ba deary

kau jer tau betapa 'cute' aku selalu gaduh dgn dia dulu ;)

lebih kepada cute-cimpanzee (hodoh!)
bukan cute-yang-cute

haha

Eja

TQ Eja
mesti ckp psl Zul kau teringat item 8 tu

;)

Bernt said...

udah2 lew 2.. kawin, settle citer.. kawan2 ko yg len da siap nak dpt menantu.. ko biler lagik... huhuhu..

turut2 perintah jugak.. hahahahaa.. kerja kena jujur.. kesian kat company mcm aku neh

azEEra said...

Bernt

bukan senang nak settle mcm tu je tau
bannnnnyyyyyak benda lagi...

kau mendukacitakan aku lagi tau tak
janganla ckp ada yg dah dpt menantu
(terasa andartu-to-be plak ;) )

lain kali kau ckp ada yg dah dpt cucu k
baru aku mkn dalam (heheh)
no laa mmg aku x plan kahwin awal
tahun nie juz nice

Bernt, kau bukan kerja kat company bpk kau ker??