*Ms*Sleepyhead*

Hellooo!!!! Ms Sleepyhead here

After weeks to months blog ini berhibernate dan si blogger begitu beeeezeee dgn kerja yg unstoppable. Akhirnya sudah keluar dari tmpat tidur n ready to update her life dlm channel yg betul, Daily DOSE of Azeera's LIfe..sorry yer kawan2
 
Dis morning, i woke up, i cud feel sumthing different(is it bcoz tdo yg puas semalam Ms Sleepyhead??, not sure bout dat ;) ). All i know, im happy 2day n nothing urgent to b done so far (after few days and weeks berkejar ke sana ke mari settled urgent things). Nothing to do until my mind turn blank (betulke aku xder keje urgent nie??)  But i realized sumthing, eventho u r saturated with tonnes of works, it really makes u feels like u r needed n sumtimes it puts u at higher self satisfaction coz day by day, u r learning new things n u know how to manage ur work accordingly. Other than that, u get to know more people that working in line wit u. Intresting huh?? When i get stressed wit works sumtimes, i put my anger aside n try to make things as easy n simple as cud. List down my works, tick which one is the most important n urgent thing 2 b done first, draft ur work n done!!! As long as,  d commitment is there no matter how bad n awful it turn out to be (hopefully tak la kan..) other people will respect u. Every single thing i do, i alwiz put it as a lesson learnt 2 me. Baru semua kerja jadi interesting. Sumtimes yuh, i do mengomel a bit here n there, but trust me by doin dat ur work will become faster beyond than wat u've imagined. But bukanla mengomel yg x relevan oke, tp based on wat u think its rite n wats not. Kalau ikut je, u juz gonna hav 1 side's opinion. betul x. tu yg kadang2 boleh terkeluar bunyi macam arahan plak. Tu pn my geng yg perasan. seriously i dun mean it (hahah..boss aku baca nie, mati!! its juz my 2 cents boss) otherwise u wont feel dat satisfaction in ur work. 

I alwiz say 2 myself, i hav 2 choices every single day. Good mood or bad mood. But y on earth u want urself 2 b in a bad mood if it wont generate any benefit out of it. betul x?? Buang masa. Buang tenaga. Contoh paling dekat, there is one guy yg nampak sgt hebat di luar, sgt kebal tp selalu not in a gud mood. Pelik. Sentiasa nak komplen. Sentiasa nak nmpk kesalahan org lain. Sentiasa rasa diri lebih hebat (wlupun kadang2 ada yg tersilap mengatakan dia adalah CC instead of J41). Hah kan dah makan dalam. I alwiz hear people comes to me and complaining bout him. Yuh mmg betul apa yg dorg semua ckp. C if u choose to b dat way, other pple also choose 2 complains bout u. All i get, is point out d positive side of it. Means berusaha keras utk tidak jadi seperti orang itu. CFS is CFS. We knw it. X perlu mengeluarkan ayat seolah2 kami tidak tau kami ini CFS. Life is about choice. When u cut away all d junk, means u choose to hav a good life. Again, life is all about choices. Like me, i choose 2 b an easy going person, so dat i can work with anyone, anywhere. No matter how hard it rolls around me, u hav choosen it, u got to do it. Dats it.

Apa yg aku merepek nie. Luahan ke?? Yes it is. Puas. TQ

6 comments:

ija MaYra said...

yes u r rite..exactly!
y u want urself 2 b in a bad mood if it wont generate any benefit????

so, hidup ini mesti kene sentiasa ceria n happy...ikutkan semua org ade mslh, tp kita kene BIJAK to handle d problem...

Jgn suka komplen org ...x baik...
nobody perfect ok..hidup CFS!!

(aku pulak yg merepek...heheheh)

Arifah said...

Aihh?? Who cud be that 'guy' huh? Maca kenai ja.. Hheheh..

Hidup CFS!!

Hmm..tetiba plak! :P

azEEra said...

Eja

aku suka komen kau
'Jgn suka komplen'
but aku tau tu version baik kan
klu version sesi gosip,
sepatutnya d sentence wud b
'yang dia nak sibuk sgt kenapa??'

betul x??? hehehe

C-pah
lets straight 2 d point oke
since luahan nie pn dah dipublished
y not at least i giv u guys sum clues. 2 those yg masih x tau laa (but in d first place, ada lagi ke warga JKr yg xtau?? aku rs dia dh cukup menfamouskan diri sendiri)

Papa Bear.

get it???
hope so..

but plz jgn slh fhm k
bukan utk burukkan org lain

but kenal org nie, try 2 work wit him n u will know wat i've been rambling about.

Learn sumthing.

Arifah said...

Heheh..betul jangkaan saya.
Yup, I know.
Even saya bukan bawahan dia, saya turut merasa tempias nya.
Ohh God, seb bek dah terlepas...
Whewww! :)
Sabar ye kakak2 sekalian..
Sikit je lagi tu..
Pasni, rotate r...:P
Mai masuk GIS plak. Heheh!

ija MaYra said...

Beb..tau xpe..tepat sungguh ayat kau!

Correction ok...not Papa Bear but Pola Bear..He is not papa OK! in fact xde tokoh langsung... huhu

azEEra said...

Eja

aku pun xtau knp aku suka pgl dia Papa Bear. Tiba2 aku teringat psl dia suka mengomel xder org dtg jmpa dia tnyer bout technical thing. hahaha. He is obviously attention seeker-kinda kan??. Kesian.

last week, mimpi ape tah tried 2 b friendly tiba2. Macam nak terbalik dunia suddenly dia berubah. But klu betul niat dia baik, alhamdulillah. But we alwiz know thats how he carries himself if there's something fishy goin on in his mind. Dis time we dont know. Hopefully he changed for good.

Can u imagine, tetiba x penah kuar huruf2 mesra dgn aku boleh tanya :-
Azeera, nape awak slim sgt nie? (termalu kucing aku dia tegur dpan org) then , petang plak, tnyer lagi, ehh, Eja cuti yer??

Ok. Fine. Nak berubah kot (synical plak bunyinyer). Hehe
Pray for gud