*2days1nite*



Yeay!! havin luvly weekend in Cameron. Seriously been waiting 4 dis trip 4 sooooooo long since i missed my family's trip last year. Sedey! So on 30th early in d morning, me, nurul + her bf and Eja + baby Dorae off to Cameron. Again wit my CBT. My other GG Geng, Dila sudah berada di puncak seawal 7am wit her fiance n sisters. Sian dia. (Nurul kau bertanggungjawab atas kelewatan ini). We decided to take Simpang Pulai route and everyone was pretty enjoying except me yg-masih-x-baik-demam-dan-tiba2-ada-mabuk-darat. Damn!! so i spent my time zzzzzzz all d way (adakah ini berbunyi seperti alasan?? ;p). the winding road was mildly challenging with traffic jams. Haha..at 1st it was funny when Dila told us that, there r traffic jams in Cameron, but it was soooooooooo true!! Our ride turn out 2 b horrific with lots of heavy vehicles. Despise this horrific ride, we manage to reach Tanah Rata around 12ish, terus met up Dila at her aunt's ouse, Mak Yam at Puncak Arabella Apartments. Located on a hill in Tanah Rata, with a great view of mountains. Seriously d cold was practically unbearable. Tidak termasuk air paip yang sgt sejuk seperti air ais. Cannot b potray in words!! Taking bath was like.........................ewwwwwwwww ;p But d best thing living there is u dun need a fan in ur ouse. Even one!! Ok since i went there wit my Geng, sesi bergambar sangatla wajib. Tugas penting telah diberi ; Nurul's BF n Dila's fiance as our photographer, Mak Yam as tourist guide n us..just POSE!!!!! Lets enjoy d pics down here..I juz luv it

Ok, our 1st day trip's pix..MARDI farm n another-one-juz-cannot-remember-d-name-of-dat-place.Tea Farm sumthing..

*Dila wit Faizul (fiance)*

  * Mak Yam (Dila's aunt) - thanx mak yam 4  
everything. Sgt sporting n Mak Yam pandai
masak.Thanx 4 d warm treat aunty * 



* us with Dila's sisters n cousins*

   
*like dis pix. Great view & Everyone in a great mood*

*my soul*

   
* luvly face of both, Baby Alisya n Baby Dorae*

*fresh*
                                  
                                      
*us*
*Eja n salad*
*flowery*
*cili padi n me (plan asal utk mencuri..tp rmai org kat cni..cis ;p)*

*snap..cheese!!*
*wahhhhh...diz big!!*
*me wit pregger*

Next Day - Kea Farm n Sg. Palas


    

Petang Ahad, around 3pm, we left Cameron using Tapah route

p/s :

  • I enjoy d trip

  • The trip was fun

  • Im glad we made it

  • I luv my geng

  • n we hope 2 make another plan soon 
The End



6 comments:

ija MaYra said...

woi...kau suka-suki je tukar nama dila's aunt... not Mak Yam ok tp Mak Yang!!!

I like ur entry , nway...ternyata kau mmg tak bz untuk m'updote blog..
Caya dowh!!

Arifah Ahamad Dusuki said...

Auwwww..!!!best nye pi Cameron. Rasa sejuk je tengok gambar2 korang...(sebab bilik baru yang saya dok ni memang sejuk tahap gaban)..heheh..:p

Hahah! Azeera dengan KONDIFEN je tulih Mak Yam ye...naseb bek bukan Mak Nyam & naseb baik kak ija dah betolkan siap2, kalo tak, kitorang dah tertipu!! HAHAHAHA..

azEEra said...

hahahahaha

Eja
perasaan yg girang apabila kau mengutuk aku di blog aku sendiri
thumbs up utk kau!!!!!

perut aku kosong xmcm kau 'Ibu Mengandung' sbb tu aku x buat2 bz dan malas mcm kau ;)

beb, next Genting jom!!!

C-pah,
wah, dpt bilik lagi ker
semua org kata c-pah nmpk hepi tukar unit
baguslaa..sekurang2nya x tertekan dgn papa *e*r dan mama si**a
;)

tp kitaorg sedey, dah xder geng 'sengal' n no more lawatan-ke-bilik-aku-everytime-amik-air-n-nak-jmpa-big-boss
MISS u LOT C-pah!!!!

azEEra said...

beb..
aku dah tau knapa Mak Yam (still oke!!) buat xtau jer bila aku pgl nama dia

terbongkar sudah..hahaha
;)

Arifah Ahamad Dusuki said...

Eh, ye ke? semua kata saya hepi ek? Ermm, memang rasa lega la cket..xde nk menanggung pressure dengan keje jek..huhuh..tp, kat sini pon xsure lagi mcm mn. So far, ok lagi..pasni, xtau la..huhuh..

Waaa!! rasa nak nangis je korang rindu kat saya..hikhik..teringat plak time lawatan smbil belajar ke bilik azeera dulu...huhuhuh...takpe la, sekarang biar kumbang plak pi melawat bilik azeera yek..hihih...

azEEra said...

Kumbang?????
yg tua or yg muda..hehehe
tua refers to our big boss
muda refers to .........

uwekk!!
;)