*Happy Birthday BB*

Happy 27th Anniversary Yang!!!!!!! 
p/s kepada geng! : yuh..yuh.. aku tau korang sedang mengira berapa bulan aku lebih tua dr dia kan.3 bln SAHAJA oke. Fullstop. X mau jawab soalan yg lain.



Dear, dis year gonna b ur 27th birhday of ur own n 4th celebration wit me.Since we've known each other way back in degree batch. We're in d same class, same PA witout any noticing d existence of each other. How pathetic it sounds. Luckily we've known each other right becoz of ur housemate-matter(we shud thanked them nway).Yuh u're d last person i've been talked to among all ur notty-ousemates. Funny kan. End up yg lain entah ke mana but we still be 2gether. Then until now, they get really shocked when u tell them we already engaged. Haha we owe them a longggg explanation.

D best part in our story is actually his frens was d one whose tryin 2 make a move on me at first n on my part totally different story, coz i started havin conversation with him was when i hav 2 b orang tengah  to match him wit one of my fren.Bukan suka2 nak match kan oke but i did it on her behalf (malu perempuan punyer pasal). For ur info, in my class most of d gals fren x campur sgt dgn guys. So my geng yg slalu jd orang tengah bertindak sebagai 'letter' between gals n guys in dat class. Dan oleh kerana dlm geng, mulut sy yg plg 'bertih jagung; so tugas2 seperti ini, saya yang tunaikan. By the way, i like it when it comes 2 matching 2 individuals dat 2 me, gonna make perfect '2 become 1'. (hehe...but skrg '2 become 1' wit me. Damn!!) Starting from dat point, i became closer  wit him without realizing he was actually sudah jatuh hati pada saya.

Sungguh kurang sopan apabila dulu dia suka ejek aku hidung kecik (but i have 2 agree on dat part coz sekurang2nya hidung saya lebih chumel dr hidung dia..hahah) Yg lawak, Zul nie sgt malu nak start any move, so dengan alasan yg x brape alasan, dia telah men'sms' saya utk bermain bowling  n jadi team dorg utk dis one-tournament anjuran college. But ketika itu, i have 2 decline ,disbbkan ada prog lain n kurang kepercayaan terhadap kebolehan diri utk bermain. So, dgn selamba i suggest my ousemate to join them. N again dgn alasan yg x brape alasan he want me to tagged along sebagai cheer-gal. Utk tidak menghampakan, i b there sepanjang tournament dijalankan wlupun x brape nak nampak fungsi aku kat situ. 

Then starting from dat moment, we get closer as he kept texting me every day. Masa tu dah nmpk mcm betting plak (bg sesiapa yg x tau cerita) coz he done dat kerana jealouskan his ousemate yg rajin sms saya. (seems like i've sink together with them in dis drama thing). Kesungguhan dia membawa sy keluar makan (sekali lg dgn alasan utk mengambil jeans yg sebenarnya kedai tu mmg terang2 x dibuka on weekend), melayan ngada-ness saya, gedik-ness, bebel-ness n everything. Thanx 4 dat. n bcoz of dat, we r here now after went thru all d ups n down. I'm amazed we hav lasted dis long actually.. Eventho we went thru over thick n thin especially when we're dealing with break-off moment. How bad we were during dat time. But wit strong 'chemistry' n takdir oleh-Nya, we still b 2gether altho i already met few guys masa tu.  Yg penting, rite now, i can 'feel' u n hopefully u too. We really understand each other. Dats d best thing. U're just amazed me by d way u talk, u react on sumthing n handle things. 

Obviously i'm kinda-hard-to-understand sumtimes, but u were alwiz there wlupun slalu kna marah when u're tryin to advise n explain things 2 me. It alwiz been done half way jer..hehe. Dear, again thanx!! No matter wat, I know u're d best 4 me.

HAPPY BIRTHDAY!!!!
(dis entry is specially dedicated to u BB)

* yesterday's pix hasil snap my sis yg sgt berkebolehan.Thanx adik, gmbr nie extraordinary cantik.Haih !! Hasil yg membanggakan ;-)*

* both of us as pengapit during my BFF's wed ceremony* 

9 comments:

aiSya iRa said...

c.a..
hepi for both of u...
suke tgk korg together...
hope kekal ke akhir hayat...
amin...

chepah said...

so sweet both of u...encem+comel..ape2 pon, gudluck yea!! :)

p/s: nak komen ni, awat tulisan kcik sgt...? makin rabun mata nak bc entry nih (ayat cover..sb mmg dh rabun)...HAHAHAHAH!!

Anonymous said...

hehhee..sweetnya angpa..hgpa celeb kat mana???kali ni ok kn??xmcm last yr kan???:P heee -cba

:: pn isteri wifey en suami :: said...

wow!! terbaik babe..
~ apey besday 2 zul ok!~
mg cpt2 naik pelamin.. time jd pngpit tu aura dtg kn..hihihi..
apey for both of u.. hugs!!~~

azEEra said...

thanx babes..
4 all d warming bufday wishes
(on behalf of zul)

Ira..
bila anda akan pijak kaki semula di KL??

Che pah..
teringat 'kesengalan' frekuensi 89.25 semlm..
sengal???
(opsss sudut manakah anda terluka plak skrg??)

G-bet..
'geng master' bila nak jumpa nie
aku rindu kau!!!

Mrs Wazan..
jgn jealous aku dpt jmpa hubby kau d other day..
masih sempat sembang2 wlupun sedang audit site beliau
btw beliau masih kacak dan terpelihara
;-)

ija MaYra said...

babe,

happy for both of you...tadi kitaorg siap jumpe Zul lagi...berpeluh2 memborong cadburry untuk kau...

Cepat sikit kawin...x sabar nak tgk junior kau n zul...HaHaHa

**happy belated birthday ZuL!!

azEEra said...

Ija

alamak mcmaner begitu mudah kau dpt cam dia di tgh2 org ramai. Adakah kerana x rmai species muka dia di muka bumi ini @ ketinggian dia yg 'chumel' mybbkan kau dpt bezakan dia dr yg lain.

heheh..
opps sorry Yang!!!

p/s : 'saya' sgt suka bila 'awak' suka gift itu.

:: pn isteri wifey en suami :: said...

tkpe2..aku berbangga dgn beliau.. eh..crdt utk ko..sbb ade pic wedg kami. wow!! terbaik..hihihi.. muahxxzz

aiSya iRa said...

c.a,
i'll be back...
hehe...
ira blk kl 26hb12 kot insyaallah...
blh la ronggeng2 nnt yek...
tp k'ida dh xkt kl...
huhu