*four-in-one*


four-in-one??
peeps, i'm not talking bout any special package oke
n not talking bout conditioner shampoo either (yang dah diupgrade to 4 in one)

but im gonna talk bout 4 things :
1. my cousin, Zehan's Wedding
2. Big fam's futsal game
3. Kara-yokie's session
4. Adik's graduation day


cukup x 4?
cukupkan...all in one entry
jimat masa n tenaga...if nak tgu one story per entry
confirm by d time aku cerita
cerita tu pun dah berkulat
hehe..

oke starting wit Zehan's wedding (@ An)
d wed reception was held on last Friday at 8 pm
whilst d engagement ceremony on thursday nite n d akad on friday early morning (@ 9 am)
since aku cuma sempat attend utk reception nite shj
so mostly all d pics masa reception sahaja oke
d reception was held @ Tropicana Clubhouse in Damansara
super cantik n cool dat place

with juz sekali lafaz akad, Zehan Zuhir dah selamat menjadi Mrs Simon Baxton
congrats 2 both of u!!!
An, kau sangaaaaat cantik..
i luv d simple, classy n nice pelamin, ur wed dress, d food, d fresh flowers....every single thinglaa
but d utmost likey was d songs chosen masa kau berarak masuk after d doa
im so suprised 2 hear my listed-song-4-wed was there masa tu..gile touched
it was my favvy song n eventho u already used it
it is still in my list of songs utk wed aku nnti oke (hahaha....Kaulah Segalanya by Hazrul Nizam)
lovelyyyyy

nway here r few pics of them n d reception ceremony































Secondly..
bout big-fam-futsal-game
it was one of our long time-fam-planned-activity actually
but d idea came out from geng cousin jugak, Qayum n his wife, Zana masa sama2 lepak
supper kat Murni SS2 (best gle makan kepen-pen..ehh betul ker aku sebut nie??)
Lepak session nie rite after balik dr
An's wed
semua dlm kpala dah ada plan nak lepak kat SS2
yang paling best, mostly all of us (i think adalah dlm 16 org) wearing d same baju masa pg wedding tu..so can u imagine
lepak kat c2 wit baju yg super-duper glamour
wit baju yg vogue ala2-x-boleh-berjalan-n-sgt-ketat, dgn blink2 heels, full of accesories
but Nad juz make things lebih gempak dgn kehadirannya bersama baju tunang-yg-ala2-baju-nikah...hahahaha
but credit 2 all of u sbb sahut cabaran aku untuk jalan merentasi semua org yg-tercengang-dan-pelik-wit-no-blinking-eyes
2 make it d story even worse its 1am oke (dh sgt lewat utk bergaya seperti itu..hahah)
after gelak-gossip-& reminiscing-session
barulah Qayum proposed about d futsal thing
n semua dgn pantas SETUJU!!!


so on saturday evening at 5 pm
Qayum buzz semua cousins to b at frenzy futsal not only d cousins oke, but also involving d aunties, uncles n even maktok turun padang
but dun get me wrong..juz jd ala ala cheer-gal plus tukang gelak kat cucu2 yg sengal bermain especially we gals..hahaha
we played non-stop for 3 hours tau
n d best thing is for FREE
n we also got support from uncle Mazlan (owner of frenzy futsal)
he did watched us tru CCTV
thanx uncle!!!!
*everything went fine n fun except for kuku-ibu-jari-ku-yang-patah-dan-sgtla-sakit (mcm nak nangis pun ada....huaaaaaaaaaaa). Gara2 memakai kasut nike-yang-hanya-hebat-pada-nama. Haih!!!
* cousins lelaki x ada dlm gmbr demi menjaga ke'macho'an masing2

3rd
bout kara-yokie session on Sat' nite
(Sat nite lagi????? yup..yup..jgn pelik..activity seterusnya after bermain futsal..wlupun lembik after 3 hrs bermain, activity kara-yokie tetap diteruskan)

mlm tu around 11pm br smpi kat pintu depan Quality Hotel
aku yg bersuara grade D tidak byk menyumbangkan lagu
juz setia menjadi pendengar
hanya 3 or 4 songs sahaja yg aku sempat rosakkan..hehe!

Shidee steal d limelight dat nite
gle hebat suara (belum masuk jeritan AWIRA lagi)
hahaha..owwwww nooooooooooooooo
yg ada mlm tu cuma me n zul, shidi n adik, Pija wit hubby, Azreen n twins (Mer n Mira), Nad n her youngest bro, Wafey
n suprisingly, my cousin Pijah pun suara best (n trust me, kau boleh dangdut oke)
but everyone sgt sporting
i like!!!


4th
bout adik's G-Day
congrats adik!!!!!!!
after years of study, assignmnet, then saturated with books of Malsyia's Act n student-drama in between
akhirnyaaa.................TAHNIAH!!
u've been successfully graduated from UitM in law field
so on 27th, i took half-day-of-work
n dengan 130 km/hr aku selamat smpi UitM sharp at 12 noon..fuhhh nasib papa x bising
but yg papa bising was when he had to wait until 5.30 pm br dpt bagi bunga 2 anak dia
punyerlaa lama kitaorg tgu
i still dun understand y convocation day shud b dat way
i mean parents hav 2 wait for such a very long time 2 get 2 c their daughter/son
mana2 university pun sama
y u shud packed 3 to 4 faculty in one session if u cud'nt handle it
dah alang2 convo day 20 hari, extend jerla lagi so dat x terlalu packed
2 make things worst, sesi pagi belum hbs peluang amik gmbr, then ruang dewan dah packed dgn student session ptg
bertambah sardine la tempat tu
haihhhhhh!!!
such memorable day will turn out 2 b a bit bitter sumtimes
so they should put dis into considerable actually
disebabkan my bro x dpt dtg on her G-Day
we planned to get family pix wit adik-wearing-jubah kat studio (excluding kakak's fam yg berada di Kuantan)
so last nite, all of us wearing pink including adik herself
only papa mcm lari tema ckit..bit reddish
we did get a beautiful one..
tp sedih coz d gmbr itself hanya siap lagi sebulan (haih..lamanya. Knp x setahun??)
pix blogger (which is aku) di bawah ini adalah gmbr suka2..practise senyum sebelum masuk studio..haha!




wat-a-luvly-4-in-one
hope u guys enjoy
thank u..

7 comments:

ija MaYra said...

beb,

suka la wed ur cousin.. i like the pelamin msa engagemnt...simple but classy!! Baju bertunang pun cantik sgt....

besh nye main futsal , nak join!!!
triple besh nye karaoke...
aku suka part2 yg merosakkan lagu ni...huhu

congrats to ur sis on her Convo Day! (takde pic dia dgn Yuna ke?... ;-)

Anonymous said...

Hmmm...goooood

azEEra said...

Eja

babe..kau nak main futsal???
kau kan category C
iaitu category ibu2-yg-sudah-berkahwin-dan malas join-aktiviti-riadah
n perlu ker aku remindkan kau
berkenaan aktiviti2 yg dianjurkan oleh 'bapa-sejati' yg kau telah awal2 tolak????
;-)

kau nak tgk Yuna??
sila search sendiri di Youtube yer
confirm ada
dahla bukak blog aku..
nak tgk Yuna plak
haihhhhhh
;-)

p/s : babe,menang contest....5 percentttttt...hahah

Anonymous

hmmmmmmmm....gud???

:: pn isteri wifey en suami :: said...

jom karoke dgn aku lak nt k!!
port tu bes kn??
hahahA!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Ok..

azEEra said...

Ms/Mr Anonymous

OK??? juz dat?

ok laaa...
ok ker??...
ok yer....
or OKU..

u owe me an xplanation..
x faham...
awak buat sy confused laa..