*Lalalala-2013*

Chakkkkkkk!!! (wat a cute intro mama Yusuf!!!)

Last post was way back in December 2012 with a title 'yearly-post-sigh'

So here i am, pop UP (ehhh cute plak aku rasa perkataan ni..chaaakkk ;p) for d first time in 2013!!

Yesterday was PRU13, since hari ni xada yg nak announce cuti maka bertapala saya di ofis seorang diri

Maka adalah masa untuk update blog yg dah jadi hutan rimba ni.

Talking about PRU13, nothing much i wanna say..D.E.V.A.S.T.A.T.E.D!!! i cannot sleep lastnite after Malaysia got the results as well as dis morning..Im still asking myself y there no changes as wat i expected to b. 

To me the DAMAGED has been done & majority have done their part by casting their votes, so i as a gov servant need to just focus to my work n hit the best as i could. 

Working hard, tawakal n doa for the next five years. No regret!

Boringlaaa for the past few months been talking bout politics till 2.00am last nite, so just wanna put a BIG fullstop NOW. Lets tune to other channel.

Currently my pregnancy sudah mencapai 14 weeks dan alhamdulillah tiada sickness just like baby Yusuf dulu. Yusuf sekarang dah 1 tahun 5 bulan & he is very positive knowing that he gonna b ABANG soon. 

(He used to call himself as ABAM..hihi cute kan?)

My husband been very busy with his business..LDC with lots of project running n yess he just got his new company car which really fascinate him in many ways. Owh not only him, Yusuf too. He keep telling other ppl 'Kereta Fordch (Ford) abah, Hebatch (Hebat)' *He loves to add 'ch' in some of his words. Si cheeky boy mmg suka mengada dengan cara itu ;p

Work. Saya masih Pegawai J41 yg BUSY dengan kerja. Ditambah dengan surat arahan menanggung tugas J52..EXTRA lagi. Mula2 pening, kusut, serabut. But now dah ok since saya ada kawan2 yg banyak tolong n support saya.

Saya tidak terima bulat2 tawaran ini. Beberapa kali tolak sehinggalah Pengarah x bersetuju dengan alasan penolakan saya. Saya terima. Saya redha. Honestly sejak ditawarkan langsung tak terfikir pasal elaun menanggung or wateva..wat i had in mind just a bebanan tugas samada sy mampu pikul atau x dgn keadaan yg baru 1 bulan pregnant masa itu. But since semua org cakap its good for my career path..i just take the challenge & go with d flow. But seriously saya tidak kisah if anything happens dlm tempoh menanggung, sekiranay nak tarik balik or wat so eva. If tak layak, u boleh tarik, if u think i can b a good 52, let me do my job dengan cara saya sendiri. 

Saya garang dan degil orangnya. Yes I AM! (bukan bangga tapi AKUI kelemahan diri). Jika saya rasakan itu SALAH, saya akan provekan itu salah no matter wat. Tak kira awak boss saya atau x. Setakat ini, dah beberapa kali saya terpaksa tegur boss sy tidak kira dlm mesyuarat atau apa. So saya sentiasa put myself at a-ready-to-go mode jika beliau x suka cara saya. Saya tak suka TIPU, bg ARAHAN salah kepada states n district dan buat kerja yg bukan TUGASAN RASMI saya. Senang bekerja seperti ini. So far x ada masalah kerana apa yg saya tak suka semua org boleh tahu sbb i will express it on d dot. Saya tak simpan. Apa yg saya tahu di ofis saya stress dan balik rumah saya dah campak stress itu dalam tong sampah. Cuma penat memang sangat penat. Dengan keadaan yg mengandung, sy senang tercungap2..Memang mama boyot.N i put on weight sudah 5 kilos di usia kandungan 3 bulan. Wahhh tahniah :p

Utk 2013, saya doakan yg terbaik untuk Malaysia (againn masih teringat results semalam), terbaik utk family saya, kerjaya saya,  business husband saya, our hero Yusuf n baby dalam perut ni of cos. Saya juga sentiada doakan kesihatan yg baik utk my parents, in laws n semua ahli keluarga saya. 

Ciaoooo....


2 comments:

iJa adaMaYra said...

rindu kau...rindu bsfj...

Anonymous said...

ultrasound dating accuracy early http://loveepicentre.com/taketour/ dating site nl
free dating il [url=http://loveepicentre.com/map/]single mom dating[/url] david elrod dating
banderson1972 dating [url=http://loveepicentre.com/articles/]dating services for military personnel[/url] stages of commitment dating uncertainty [url=http://loveepicentre.com/user/debbie/]debbie[/url] dating consultant